CHINESE KOOL MET TOMAAT
1 ui
750 gram Chinese kool
100 gram taugé
4 tomaten
3 eetlepels olie
1 teentje knoflook
1 eetlepel ketjap manis
zout
peper
½ eetlepel geroosterd sesamzaad
Ui pellen en snipperen. Van Chinese kool lelijk blad verwijderen en in dunne reepjes snijden. Wassen en in vergiet laten uitlekken. In zeef taugé wassen en laten uitlekken. Tomaten wassen en in vieren snijden.
In braadpan olie verhitten. Ui 2 minuten zachtjes bakken. Chinese kool toevoegen en 3 minuten meebakken. Voortdurend omscheppen. Tomaat en taugé erdoor scheppen en 2 minuten zachtjes meebakken. Op smaak brengen met ketjap, zout en peper. Overdoen in schaal. Sesamzaad erover strooien.
Lekker bij mihoen en omelet.
4 personen
voedingswaarde : 165 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 / 10 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip oktober 1986
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten