THON CRU MARINÉ (RAUWE GEMARINEERDE TONIJN)
400 gram verse tonijnfilet
1 à 2 citroenen
kervel
olijfolie
zout
cayennepeper
Wikkel de verse tonijn in een stuk huishoudfolie en leg dit pakje een kwartier in de diepvriezer om hard te worden. Pers de citroen(en) uit. Maak een marinade van dit sap door er de dubbele hoeveelheid olijfolie en wat zout door te roeren. Smeer met een kwastje of een stukje huishoudpapier vier borden dun met deze marinade in. Haal de tonijn uit de vriezer en snijd de vis in zulke dunne plakken dat je er bijna doorheen kunt kijken. Verdeel de tonijn over de borden en besmeer de plakken met de rest van de marinade. Strooi er cayennepeper en wat fijngehakte kervel over.
4 personen
gebied : Normandië, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Eten en drinken bij de Tour de France / Anne Scheepmaker
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten