donderdag 24 maart 2022

Oeufs brouillés aux crevettes (Honfleur, Normandië, Frankrijk)

OEUFS BROUILLÉS AUX CREVETTES (ROEREIEREN MET GARNALEN)

Gebruik voor dit gerecht alleen kleine garnalen die worden doorgewarmd door de hitte van de eieren. De kleine uit Honfleur zijn de beste. Zelf pellen vraagt wat tijd, maar is de moeite meer dan waard.

40 gram boter, in blokjes gesneden
8 eieren
zout
peper
150 gram kleine gepelde garnalen
1 eetlepel crème fraîche
1 - 2 eetlepels fijngeknipt bieslook


Verhit de helft van de boter in een steelpan met een dikke bodem op middelhoog vuur.
Klop de eieren los met zout en peper. Giet ze in de pan en laat ze 10 minuten regelmatig omscheppend met een houten lepel heel zachtjes bakken tot het mengsel begint te stollen. Roer er blokje voor blokje de resterende boter door en neem de pan af en toe van het vuur om de eieren niet te snel gaar te laten worden.
Schep als de eieren bijna zijn gestold de garnalen erdoor en laat ze 1 minuut doorwarmen. Neem de pan van het vuur en roer de crème fraîche erdoor om het garingsproces te laten stoppen. Verdeel het roerei over vier voorverwarmde bakjes of schelpen en bestrooi ze met het bieslook.

4 personen

gebied : Honfleur, Normandië, Frankrijk
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : De smaak van Normandië : Ontdek de tradities en de beste streekgerechten van Normandië / Carole Clements

Geen opmerkingen: