CHAMPIGNONS À LA MOUTARDE (CHAMPIGNONS MET MOSTERDSAUS)
Er bevinden zich uitgestrekte champignonkwekerijen in de omgeving van Saumur, aan de Loire, waar al in de oudheid de Romeinen groeven aanbrachten in het broze gesteente. Er worden champignons zo groot als ons eekhoorntjesbrood gekweekt.
500 gram witte, zeer verse champignons
6 eetlepels olijfolie, extra vierge
2 theelepels Dijonmosterd
zout
versgemalen zwarte peper
Borstel de champignons schoon. Snijd de onderkant van e steeltjes af.
Spoel de paddenstoelen snel af onder stromend water, zodat ze zich niet volzuigen. Was ze alleen indien strikt noodzakelijk.
Snijd de champignons in niet te dunne plakjes en doe die in een kom.
Klop in een kom olie, mosterd, peper en zout door elkaar met een garde.
Schep de mosterdsaus voorzichtig om met de champignons.
4 personen
voedingswaarde : 150 kcal p.p.
gebied : Loiredal, Centre-Val de Loire, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Frankrijk : Authentieke recepten en wetenswaardigheden over land en bevolking (Koken in de wereld) / Susi Piroué
maandag 21 maart 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten