POULET SAUTÉ À LA NAZAIRIENNE (GESAUTEERDE KIP MET TOMATEN EN DRAGONSAUS)
1 kip van 1,5 - 1,75 kilogram
zout
versgemalen peper
15 gram boter of kippenvet
1 sjalot, gepeld en gesnipperd
1 teen knoflook, gepeld en uit de knijper
1 deciliter Muscadet
3 deciliter kippenbouillon
2 vleestomaten, ontveld, ontzaad en grof gehakt
3 takjes dragon of 2 theelepels gedroogde dragon
3 deciliter slagroom
2 eetlepels gehakte verse peterselie en verse dragon
Verdeel de kip in acht stukken (poten, dijen, vleugels en rug- en borststukken) of vraag uw poelier het voor u te doen. Bestrooi de stukken met wat zout en peper.
Laat het vet smelten in een grote koekenpan. Sauteer de stukken kip, met de velkant onder, 5 minuten. Keer de stukken om en sauteer ze nog 10 minuten.
Roer de sjalot en knoflook bij de kip uit de pan en giet het vet af. Blus af met de wijn en breng aan de kook. Doe de kip terug in de pan en doe er de bouillon, tomaten en dragon bij. Laat alles nog 20 minuten sudderen.
Schik de stukken kip op een dienschaal en houd ze warm. Laat het kooknat in de pan inkoken. Voeg de room toe en laat die op een hoog vuur indikken. Zeef de saus boven een schone pan en roer er daarna de gehakte kruiden door. Breng op smaak met zout en peper. Schep wat saus over de kip en dien op.
4 personen
gebied : Saint-Nazaire, Pays de la Loire, Frankrijk
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Bretagne (Koken in Frankrijk) / Michael Raffael
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten