maandag 7 maart 2022

Grenouilles à la Vendéenne (Vendée, Pays de la Loire, Frankrijk)

GRENOUILLES À LA VENDÉENNE (GEFRITUURDE KIKKERBILLETJES)

De maker van het recept adviseert bij deze kikkerbilletjes tomatensaus met citroensap.

50 paar kikkerbilletjes
2 eieren, goed geklopt
zout
peper
geraspte nootmuskaat
4 theelepels slagroom
60 gram vers broodkruim
frituurvet of -olie


Meng het zout, de peper, de nootmuskaat en de room door de eieren en roer goed. Haal de kikkerbilletjes eerst door dit mengsel en daarna door het broodkruim. Frituur ze in de zeer hete olie tot ze lekker knapperig zijn.

4 - 5 personen

gebied : Vendée, Pays de la Loire, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : “Madame Prunier’s Fish Cookery Book” door Ambrose Heath in Warme voorgerechten (Praktisch koken) / Richard Olney

Geen opmerkingen: