GRENOUILLES À LA VENDÉENNE (GEFRITUURDE KIKKERBILLETJES)
De maker van het recept adviseert bij deze kikkerbilletjes tomatensaus met citroensap.
50 paar kikkerbilletjes
2 eieren, goed geklopt
zout
peper
geraspte nootmuskaat
4 theelepels slagroom
60 gram vers broodkruim
frituurvet of -olie
Meng het zout, de peper, de nootmuskaat en de room door de eieren en roer goed. Haal de kikkerbilletjes eerst door dit mengsel en daarna door het broodkruim. Frituur ze in de zeer hete olie tot ze lekker knapperig zijn.
4 - 5 personen
gebied : Vendée, Pays de la Loire, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht
bron : “Madame Prunier’s Fish Cookery Book” door Ambrose Heath in Warme voorgerechten (Praktisch koken) / Richard Olney
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten