PERENTAART UIT ANJOU
250 gram suiker
1 vanillestokje
1 kilogram rijpe peren
90 gram boter of margarine
200 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
2 deciliter melk
2 eetlepels rode bessengelei
3 eetlepels Cointreau
Schil de peren, snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis. Breng ½ liter water met 100 gram suiker en het vanillestokje aan de kook. Kook de peren hierin 30 minuten, laat ze uitlekken en vang de siroop op. Verwarm de oven voor op 210°C. Doe het zelfrijzend bakmeel in de keukenmachine, voeg de eieren toe met de rest van de suiker, de gesmolten boter en de melk. Roer er een glad beslag van en schenk dat in een ingevette bakvorm met een doorsnede van 24 centimeter. Schik de schijven peer op het beslag. Laat de taart in 40 minuten gaar en goudbruin worden. Kook intussen de siroop op een hoog vuur in, roer de bessengelei en de Cointreau erdoor en kook de siroop nog 2 minuten door. Bestrijk de taart hiermee en zet hem nog 10 minuten terug in de oven. Laat de taart afkoelen.
4 personen
gebied : Anjou, Pays de la Loire, Frankrijk
gerechtsoort : nagerecht
bron : Margriet Agenda 2001 / Lyndsay Bekouw
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten