woensdag 15 december 2021

Bloemensalade met oranjebloesemhoning en verse ricotta (Sidi Bou Said, Tunesië)

BLOEMENSALADE MET ORANJEBLOESEMHONING EN VERSE RICOTTA

Dit recept ontstond toen we in de regen de berghelling af liepen naar het strand van Sidi Bou Said in Tunesië. Bijna alles wat we om ons heen zagen, was eetbaar!

handje pistachenootjes
1 granaatappel
4 cactusvijgen
4 rijpe vijgen
2 eetlepels honing
oranjebloesemwater
1 citroen
4 eetlepels groene olijfolie
zout
peper
verse, onbespoten bloemen, zoals viooltjes, kamille, borage en/of Oost-Indische kers
250 gram verse ricotta


Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan en laat ze goed afkoelen. Breek de granaatappel open en haal de pitjes los. Schil de cactusvijgen en snijd ze in dunne plakjes. Snijd ook de vijgen in partjes. Verwarm de honing met een scheutje oranjebloesemwater tot de honing vloeibaar is. Laat afkoelen. Pers de citroen uit. Maak een dressing van de oranjebloesemhoning, citroensap en olijfolie, en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het fruit en de bloemen losjes over de borden. Verdeel ook de ricotta en de pistachenootjes erover en bedruppel royaal met de dressing.

4 personen

gebied : Sidi Bou Said, Tunesië
gerechtsoort : salade

bron : Arabia : Onze culinaire reis / Merijn Tol & Nadia Zerouali

Geen opmerkingen: