zondag 2 mei 2021

Sakura Maru (Peru)

SAKURA MARU (TIRADITO VAN ZALM)

Sakura Maru was de naam van het schip dat de eerste Japanse immigranten naar Peru bracht. Dit gerecht is een verwijzing naar hun rijke cultuur en dat belangrijke moment toen de Japanners op de Peruaanse kust landden.

plantaardige olie, om te frituren
kleine handvol rijstvermicelli (pas op dat ze niet breken)
2 bosuien
½ rode ui, fijngesnipperd
1 grote tomaat, zonder pitjes en fijngesneden
2 eetlepels fijngesneden korianderblaadjes
400 gram zalmfilet, zonder vel en bijgesneden
1 portie Nikkei-tijgermelk
fijn zeezout


Maak eerst de garnering. Vul de helft van een pan met plantaardige olie en verhit hem tot hij gaat roken. Voeg de rijstvermicelli toe en frituur hem slechts 10 seconden. De noedel zwellen direct op en worden ondoorschijnend. Schep ze er meteen weer uit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd het wit en de helft van het groen van de bosuien in schuine stukjes van 2 millimeter. Meng de rode ui, tomaat en koriander in een kom.
Snijd de vis zo dun als u kunt dwars op de draad in plakken - het moet gaan lijken op de plakken gerookte zalm die kant-en-klaar in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Schik de plakken zalm op de borden. Schenk over allemaal wat tijgermelk en voeg zo nodig een beetje zout toe. Schep een beetje van het ui-tomatenmengsel erop en verdeel de bosuien eromheen. Mak de borden af door een bergje van de gefrituurde vermicelli in het midden te leggen, zodat het gerecht hoger wordt en een lekkere crunchy draai krijgt.

4 personen

gebied : Peru
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Ceviche : De keuken van Peru / Martin Morales

Geen opmerkingen: