zondag 2 mei 2021

Gegrilde makreel met pittige granaatappelsalsa (Zuid-Iran, Iran)

GEGRILDE MAKREEL MET PITTIGE GRANAATAPPELSALSA

4 makreelfilets

SALSA
¼ kleine rode ui
½ kleine rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
sap van 1 limoen
10 gram verse koriander, gehakt
15 gram verse peterselie, gehakt
10 gram verse munt, fijngehakt
2 eetlepels extra vergine olijfolie
pitten van 1 granaatappel
zeezout
zwarte peper


Maak eerst de salsa. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen en doe e in een kommetje. Meng de chilipeper en het limoensap erdoor en laat de ui 15 minuten marineren, zodat hij milder van smaak wordt. Verhit de grill op halfhoge stand. Voeg de verse kruiden, de olijfolie en de granaatappelpitten toe aan de gemarineerde ui en breng de salsa op smaak met zout en peper. Meng de salsa goed en zet hem weg. Gril de makreelfilets met de velkant omhoog 4 - 5 minuten tot het vel knapperig is en het visvlees stevig aanvoelt. Leg de makreelfilets, met de velkant omhoog, op een voorverwarmde schaal en schep de salsa er vlak voor het serveren over.

4 personen

gebied : Zuid-Iran, Iran
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Perzische keuken : Recepten & verhalen / Yasmin Khan

Geen opmerkingen: