PAEJU GUI (SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET GEZOUTEN SESAMOLIE)
12 sint-jakobsvruchten
1½ eetlepel plantaardige olie
zeezout
versgemalen zwarte peper
1 teentje knoflook, geperst
een kneepje citroensap
1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
1 theelepel fijngehakte bieslook
GEZOUTEN SESAMOLIE
1 eetlepel geroosterdesesamolie
½ theelepel zeezout
Week 6 houten satéprikkers 15 minuten in water. Meng de sesamolie en het zout in een kommetje. Spoel de sint-jakobsvruchten af en verwijder het taaie witte gedeelte aan de rand. Verwijder eventueel naar wens ook de oranje kuit. Verhit de olie in een pan op hoog vuur. Prik op elke satéprikker 2 sint-jakobsvruchten. Bestrooi beide kanten met wat zout en peper. Leg de spiesjes plat in de pan zodra hij heel heet is (bak de spiesjes in porties als ze niet allemaal tegelijk in de pan passen). Laat ze onaangeroerd 1 minuut bakken op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Draai de spiesjes om en bak ze nog eens 40 seconden. Voeg de knoflook en een kneepje citroensap toe en bak de spiesjes nog 10 seconden, zodat de smaken wat kunnen mengen. Let op dat de knoflook niet aanbrandt. Haal de spiesjes van het vuur. Bestrooi de spiesjes met de sesamzaadjes en de bieslook en serveer ze direct. Geef de gezouten sesamolie erbij als dip.
6 personen
gebied : Korea
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Onze Koreaanse keuken / Jordan Bourke & Rejina Pyo
zondag 2 mei 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten