maandag 24 mei 2021

Limoensoep

LIMOENSOEP

2 theelepels limoenschil
¼ kop vers geperst limoensap
1 middelgrote jalapeñopeper, zonder zaadjes en grof gesneden
2 komkommers, 15 - 20 centimeter lang, geschild, zonder zaadjes en grof gehakt
2 koppen ontpitte witte druiven
¾ kop grof gehakte sjalotten
¼ kop verse koriander
½ kop grof gesneden groene paprika
¼ kop goudkleurige tequila
dunne plakjes limoen voor de garnering


Pureer in een foodprocessor of een blender alle ingrediënten behalve de laatste twee. Doe het in twee keer, waarbij je steeds de helft van het limoensap gebruikt. In de ijskast laten afkoelen. De tequila toevoegen, goed mengen en in gekoelde bakjes of kommen opdienen. Garneren met plakjes limoen.

4 personen

bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : soep

bron : Koken met citrus / Ford Rogers

Geen opmerkingen: