maandag 24 mei 2021

Spareribs met limoen

SPARERIBS MET LIMOEN

3 - 4 pond magere spareribs, waarvan het overtollige vet is weggesneden
¾ kop vers geperst limoensap
1 of 2 grote jalapeñopepers, van de zaden ontdaan en grof gehakt
4 knoflooktenen, fijngehakt
1 ¼ theelepel verse majoraan (of 1/3 theelepel gedroogde)
¼ kop plantaardige olie


Leg de ribben in een ondiepe schaal waar ze net in passen. Doe de andere ingrediënten in een blender of een foodprocessor en pureer ze. Giet de marinade over de ribben. Afdekken en enkele uren of een nacht laten marineren, waarbij je de ribben een keer of twee omdraait.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Leg de ribben in een ondiep bakblik op het rooster en bak ze 80 tot 120 minuten. Bedruip ze om de 20 minuten met marinade. Draai de ribben na het eerste uur om. Als ze helemaal bruin en knapperig zijn, snij je ze indien nodig los en dien je ze op.

4 personen

marineer- / voor- / bereidingstijd : 2 / ½ / 2 uur

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Koken met citrus / Ford Rogers

Geen opmerkingen: