maandag 24 mei 2021

Soba met venkel, geitenkaas en kumquats

SOBA MET VENKEL, GEITENKAAS EN KUMQUATS

1 middelgrote venkelknol, met loof
1½ ons kumquats
¼ kop olijfolie
1 middelgrote ui in dunne schijfjes
1 knoflookteen, fijngehakt
1 theelepel gehakte verse tijm (of ¼ theelepel gedroogde)
1 kop droge witte wijn of kippenbouillon
zout
versgemalen zwarte peper
250 gram soba (Japanse boekweitnoedels)
125 gram zachte geitenkaas


Zet een grote pan water op voor de soba. Intussen maak je de venkelknol schoon. Bewaar het loof. Snij de knol in vieren en snij het meeste van het hart eruit. Snij elk stuk daarna in dunne schijfjes. Snij de kumquats in dunne schijfjes en verwijder de pitten. Verhit de olie in een koekenpan op een matig hoog vuur. Doe de ui, de knoflook en e venkelschijfjes in de pan en sauteer ze 2 tot 3 minuten. Voeg de tijm, de kumquats en de wijn of de bouillon toe. Afdekken, het vuur lager draaien en 5 minuten laten koken. Van het vuur halen en zout en peper naar smaak toevoegen. Kook de soba al dente. Afgieten en over 4 orden verdelen. Schep de saus over de noedels en strooi er de verkruimelde geitenkaas en 2 eetlepels fijngehakt venkelloof overheen.

4 personen

bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Koken met citrus / Ford Rogers

Geen opmerkingen: