maandag 24 mei 2021

Relish van limoenen en tomaten

RELISH VAN LIMOENEN EN TOMATEN

2 grote limoenen met een dunne schil, in dunne plakjes, zonder de pitten, elk plakje in vieren gesneden
4 grote, rijpe tomaten, zonder het hart en kleingesneden
1 grote ui, schoongemaakt en kleingesneden
1 middelgrote groene paprika, zonder de zaadlijsten en kleingesneden
1 kleine rode (Spaanse) peper, fijngehakt
1 knoflookteen, fijngehakt
1 1/3 theelepel mosterdzaad
1/3 theelepel selderiezaad
¼ theelepel gemalen kruidnagels
1 theelepel zout
1/3 kop kristalsuiker
1 kop witte azijn


Doe alle ingrediënten in een pan van 3 liter. Even laten doorkoken en daarna de pan van het vuur halen. Schep de relish in hete, steriele potten. Als je hem langere tijd wilt bewaren, doe je de potten in een kokend-waterbad, waarna je ze op een koele, donkere plaats wegzet.
De relish is het lekkerst als je hem een week of twee laat staan. Serveren bij vis of gegrild vlees.

Voor 2 liter.

bereidingstijd : 45 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Koken met citrus / Ford Rogers

Geen opmerkingen: