maandag 24 mei 2021

Gefrituurde sint-jakobsschelpen met limoen en knoflook

GEFRITUURDE SINT-JAKOBSSCHELPEN MET LIMOEN EN KNOFLOOK

3 eetlepels vers geperst citroensap
1 eetlepel geraspte citroenschil
2 theelepels mosterd
2 eetlepels vers gehakte koriander
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 kop extra vierge olijfolie
750 gram sint-jakobsschelpen
plantaardige olie om in te frituren
¾ kop ongebleekt meel
1/3 kop chilipoeder
2 eieren, losgeklopt
zout
versgemalen peper


Doe het citroensap en de schil samen met de mosterd, de koriander en de knoflook in de kom van een foodprocessor of blender. Voeg met draaiende motor de olijfolie in een gelijkmatige stroom toe en schakel pas uit als alle olie is opgenomen. In de ijskast wegzetten.
Was de sint-jakobsschelpen en laat ze op keukenpapier drogen.
Verhit 1 centimeter plataardige olie in een grote koekenpan op een matig hoog vuur. In een schaaltje vermeng je het meel met het chilipoeder, plus zout en peper naar smaak. Rol de sint-jakobsschelpen door het meelmengsel en schud ze af. Doop ze in de eieren om ze te verzegelen, waarna je ze opnieuw door de bloem rolt en afschudt.
Frituur de sint-jakobsschelpen in porties, niet te veel tegelijk. Draai ze om als ze bruin en knapperig worden. Als ze aan twee kanten bruin zijn, haal je ze uit de pan om ze op keukenpapier te laten uitlekken. Niet te lang laten bakken. Heet serveren met afzonderlijk kommetjes limoensaus om te dippen.

4 - 6 personen

bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Koken met citrus / Ford Rogers

Geen opmerkingen: