TIRAMISÙ (TIRAMISU)
2 - 4 eetlepels rum of naar smaak
1,2 deciliter sterke zwarte koffie
2 eetlepels cognac
16 - 20 lange vingers of savoiardi
500 gram mascarpone
2 grote eieren, gesplitst in dooiers en witten
5 eetlepels poedersuiker
75 - 125 gram pure chocolade, tot poeder gemalen in een blender
Roer 2 eetlepels rum, de koffie en cognac door elkaar. Dompel de lange vingers erin tot ze iets zompig zijn en leg ze in een ondiepe schaal. Giet eventueel overgebleven koffiemengsel erover, maar laat de lange vingers niet te zacht worden. Klop de mascarpone met de eidooiers en poedersuiker door elkaar en roer de overgebleven rum erdoor. Klop de eiwitten tot een stevig, niet droog schuim en spatel het door de mascarpone. Schep hem over de lange vingers en bestrooi met chocola. Zet de tiramisu een nacht in de koelkast.
8 personen
gebied : Veneto, Italië
gerechtsoort : nagerecht
bron : De smaken van Italië : Streek voor streek / Claudia Roden
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten