vrijdag 16 april 2021

Schol met ketjap (Indonesië)

SCHOL MET KETJAP

2 grote of 4 kleine schollen (gebakken)
2 fijngesneden uien
1 geperst teentje knoflook
1 theelepel gemberpoeder
1 eetlepel azijn
4 eetlepels ketjap
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel suiker
zout
beetje olie


Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien met de knoflook glazig. Voeg azijn, ketjap, gemberpoeder, sambal, suiker en een beetje zout toe. Voeg zo nodig ook een beetje water toe. De saus moet vrij dik zijn. Leg de schollen in dit sausje tot ze door en door warm zijn.
Tip: In plaats van gebakken schol kunt u ook lekkerbekjes nemen. Als u de vis zelf wilt bakken, wordt het sausje vlak voor het serveren over de warme vis geschept.

4 personen

gebied : Indonesië
gerechtsoort : visgerecht

bron : Chinees en Indisch / Mary Brückel-Beiten, Tineke de Lang-Van Vugt

Geen opmerkingen: