donderdag 29 april 2021

Botok Kroket (Indonesië)

BOTOK KROKET (RODE BONENKROKETTEN)

80 gram aardappelen, gekookt, gepeld
1 theelepel arachideolie
5 gram knoflook, gepeld, fijngesneden
1 theelepel laoswortel, geschild, fijngehakt
20 gram sjalotten, gepeld, fijngesneden
80 gram rode kidneybonen, 1 nacht geweekt, in 1 uur gaar gekookt, fijngehakt
zout
2 eieren


Prak de gekookte aardappelen fijn. Doe dat zonder melk of boter. Verhit de olie in een koekenpan en voeg knoflook, laos en sjalotten toe. Roerbak deze 2 minuten, zonder ze te bruinen. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Voeg de geprakte aardappelen en bonen toe en breng op smaak met zout. Voeg 1 ei toe en werk deze met een houten spatel door het mengsel. Vorm van dit mengsel balletjes, vierkante koekjes, halve maantjes of naar eigen wens. Splits het andere ei en bestrijk de bovenkant van de kroketjes met losgeklopte eierdooier. Bak deze kroketjes op een ingevette bakplaat op hoog vuur tot ze goudbruin zijn.

4 personen

gebied : Indonesië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Indonesisch koken nieuwe stijl / Detlef Skrobanek

Geen opmerkingen: