donderdag 29 april 2021

Atjar Roedjak Poh (Indonesië)

ATJAR ROEDJAK POH (ATJAR VAN GROENE MANGO)

250 gram jonge groene mango’s, in reepjes gesneden
20 gram rode chilipepers, ontpit, in reepjes gesneden
20 gram groene chilipepers, ontpit, in reepjes gesneden
3¾ deciliter water
2 pandanblaadjes
4 eetlepels azijn
2 ½ - 3 eetlepels suiker
2 theelepels zout
1 kaneelstokje


Doe de gesneden mango’s en chilipepers in een kom. Vermeng in een steelpan (geen aluminium) het water met de pandanblaadjes, azijn, suiker en zout. Laat het mengsel 5 minuten koken. Neem de pan van het vuur, verwijder de pandanblaadjes en voeg het kaneelstokje toe. Giet de vloeistof over de mango’s en chilipepers en laat het minstens 2 uur trekken. Giet de vloeistof vlak voor het serveren af.

4 personen

gebied : Indonesië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Indonesisch koken nieuwe stijl / Detlef Skrobanek

Geen opmerkingen: