woensdag 24 februari 2021

Gepaneerde ham met ananas

GEPANEERDE HAM MET ANANAS

4 plakken ham à 75 gram
½ theelepel gemberpoeder
4 schijven ananas
1 ei
4 eetlepels paneermeel
50 gram boter of margarine


Ham inwrijven met gemberpoeder. In zeef ananas laten uitlekken. In diep bord ei loskloppen met 1 eetlepel water. In plat bord paneermeel strooien. Schaal voorverwarmen. Ham eerst door ei halen, dan door paneermeel wentelen. In koekenpan boter verhitten. Ananas snel aan beide zijden even bakken. Op warme schaal leggen. Ham aan elke zijde 3 minuten goudbruin bakken. Ham op warme schaal leggen. Garneren met schijf ananas.
Groentetip: witlof.

4 personen

voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 12 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip februari 1980

Geen opmerkingen: