GEPANEERDE HAM MET ANANAS
4 plakken ham à 75 gram
½ theelepel gemberpoeder
4 schijven ananas
1 ei
4 eetlepels paneermeel
50 gram boter of margarine
Ham inwrijven met gemberpoeder. In zeef ananas laten uitlekken. In diep bord ei loskloppen met 1 eetlepel water. In plat bord paneermeel strooien. Schaal voorverwarmen. Ham eerst door ei halen, dan door paneermeel wentelen. In koekenpan boter verhitten. Ananas snel aan beide zijden even bakken. Op warme schaal leggen. Ham aan elke zijde 3 minuten goudbruin bakken. Ham op warme schaal leggen. Garneren met schijf ananas.
Groentetip: witlof.
4 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 12 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip februari 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten