ATJAR KETIMOEN (KOMKOMMER-ZOETZUUR)
1 kleine ui
1 kleine rode Spaanse peper
5 eetlepels azijn
4 eetlepels suiker
zout
1 komkommer (450 gram)
Ui pellen en snipperen. Spaanse peper wassen. Halveren en zaadjes verwijderen. In dunne reepjes snijden. In steelpan doen: azijn, suiker en 1 eetlepel zout. Aan de kook brengen. Suiker laten oplossen. Koud laten worde. Ui en Spaanse peper erdoor roeren. Komkommer wassen. Komkommer overlangs halveren en zaadjes eruit schrappen. In plakjes van 3 millimeter snijden.
Komkommer door sausje scheppen. Overdoen in schaaltje.
6 personen
voedingswaarde : 45 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 / 1 minuten
gebied : Indonesië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip februari 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten