woensdag 24 februari 2021

Atjar Ketimoen (Indonesië)

ATJAR KETIMOEN (KOMKOMMER-ZOETZUUR)

1 kleine ui
1 kleine rode Spaanse peper
5 eetlepels azijn
4 eetlepels suiker
zout
1 komkommer (450 gram)


Ui pellen en snipperen. Spaanse peper wassen. Halveren en zaadjes verwijderen. In dunne reepjes snijden. In steelpan doen: azijn, suiker en 1 eetlepel zout. Aan de kook brengen. Suiker laten oplossen. Koud laten worde. Ui en Spaanse peper erdoor roeren. Komkommer wassen. Komkommer overlangs halveren en zaadjes eruit schrappen. In plakjes van 3 millimeter snijden. Komkommer door sausje scheppen. Overdoen in schaaltje.

6 personen

voedingswaarde : 45 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 / 1 minuten

gebied : Indonesië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip februari 1989

Geen opmerkingen: