BONENSALADE MET PAPRIKA
1 literpot bruine bonen
½ literpot witte bonen
3 tomaten
1 kleine ui
1 groene paprika
3 eetlepels olie
1½ eetlepel (kruiden)azijn
1 theelepel mosterd
zout
peper
½ theelepel basilicum
In zeef bonen laten uitlekken. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. In kom sausje roeren van olie, azijn, mosterd, zout en peper. Ui en basilicum erdoor roeren. Bonen en paprika er luchtig doorscheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Op schaal tomatenplakjes leggen. Bestrooien met zout en peper. Bonenmengsel op tomaten scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip februari 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten