woensdag 24 februari 2021

Bonensalade met paprika

BONENSALADE MET PAPRIKA

1 literpot bruine bonen
½ literpot witte bonen
3 tomaten
1 kleine ui
1 groene paprika
3 eetlepels olie
1½ eetlepel (kruiden)azijn
1 theelepel mosterd
zout
peper
½ theelepel basilicum


In zeef bonen laten uitlekken. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. In kom sausje roeren van olie, azijn, mosterd, zout en peper. Ui en basilicum erdoor roeren. Bonen en paprika er luchtig doorscheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Op schaal tomatenplakjes leggen. Bestrooien met zout en peper. Bonenmengsel op tomaten scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip februari 1980

Geen opmerkingen: