vrijdag 19 februari 2021

Gebraden kwartels met witte-bonenpuree (Frankrijk)

GEBRADEN KWARTELS MET WITTE-BONENPUREE

200 gram gedroogde witte bonen
2 deciliter witte wijn
8 teentjes knoflook, gekneusd
6 takjes tijm
4 grote kwartels, schoongemaakt
1 citroen
zout
peper
2½ deciliter goede olijfolie
olijfolie om te bakken


Laat de bonen een nacht weken in water. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de geweekte bonen met de wijn, 4 tenen knoflook en 2 takjes tijm in ruim water in 1½ uur met het deksel op de pan zachtjes gaar. Schuim de bonen af met een schuimspaan als ze gaan koken. Vul de kwartels ieder met een kwart citroen, een takje tijm en een gekneusde teen knoflook en bestrooi ze met zout en peper. Verhit ½ deciliter olijfolie in een koekenpan en bak de kwartels in 5 minuten rondom. Doe de kwartels over in een schaal en zet ze 15 minuten in de oven. Giet de bonen als ze gaar zijn af, maar bewaar het kookvocht. Druk de bonen door een bolzeef of pureer ze met een staafmixer en roer de rest van de olijfolie erdoor. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Is de puree nog wat dik, roer er dan nog een beetje kookvocht doorheen.
Serveer de kwartels op de puree.

4 personen

voedingswaarde : 880 kcal p.p.
week- / bereidingstijd : 1 nacht / 95 minuten

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip februari 2006

Geen opmerkingen: