vrijdag 19 februari 2021

Gebakken vijfkruidenrijst

GEBAKKEN VIJFKRUIDENRIJST

150 gram pandanrijst
2 eetlepels eendenvet of arachideolie
2 fijngesneden tenen knoflook
2 theelepels Chinees vijfkruidenpoeder
3 eetlepels fijngeknipte bieslook
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
zout naar smaak


Kook 150 gram pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst bij voorkeur afkoelen, maar het hoeft niet. Verhit 2 eetlepels eendenvet of arachideolie in de wok en bak 2 fijngesneden tenen knoflook met 2 theelepels Chinees vijfkruidenpoeder 2 minuten zachtjes tot het gaat geuren. Schep de gare rijst er in gedeelten door en bak de rijst al omscheppend mooi rul. Schep 3 eetlepels fijngeknipte bieslook en 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil erdoor en voeg zout naar smaak toe.

2 personen

voedingswaarde : 350 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip februari 2006

Geen opmerkingen: