zaterdag 20 februari 2021

Dak Doritang (Korea)

DAK DORITANG (VERWARMENDE STOOFSCHOTEL MET KIP & AARDAPPEL)

1 theelepel plantaardige olie
800 gram kipkarbonades en drumsticks
2½ eetlepel gochujang (Koreaanse chilipasta)
3 eetlepels gochugaru (Koreaans peperpoeder)
2 ½ eetlepel sojasaus
6 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel honing
3 middelgrote aardappels, geschild, in stukken
2 kleine uien, in parten
1 wortel, geschild, in grote stukken
1 groene chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
1 eetlepel geroosterd-sesamzaadolie
2 lenteuien, in dunne ringen
2 theelepels geroosterde sesamzaadjes


Verhit de plantaardige olie op hoog vuur in een grote pan met een zware bodem. Voeg de kipdelen toe zodra de olie heet is en bak ze in 4 - 5 minuten rondom bruin. Giet eventueel overtollig vet voorzichtig uit de pan. Meng de chilipasta, het peperpoeder, de sojasaus, de knoflook en de honing in een kom. Voeg dit mengsel met 400 milliliter water toe aan de kip in de pan. Roer goed en doe de deksel op de pan. Breng het vocht aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen. Doe de aardappel, de ui, de wortel en het grootste gedeelte van de chilipepers erbij. Breng het geheel weer aan de kook, zet het vuur laag en laat alles 20 - 25 minuten pruttelen tot je met een scherp mes zonder veel moeite in de aardappel en de wortel kunt prikken. Roer de sesamolie erdoor en laat de stoofschotel nog 1 minuut koken.
Schep de stoofschotel voor het serveren in kommen en strooi de rest van de chilipeper, de lente-ui en de sesamzaadjes erover.

6 personen

gebied : Korea
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Onze Koreaanse keuken / Jordan Bourke & Rejina Pyo

Geen opmerkingen: