zaterdag 20 februari 2021

Sengson Jjim (Korea)

SENGSON JJIM (GESMOORDE HEILBOT IN PITTIGE SOJASAUS)

50 milliliter sojasaus
3 eetlepels soju (of gebruik sake, of 1½ eetlepel wodka en 1½ eetlepel water)
1 eetlepel mirin
1 eetlepel honing
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel gochugaru (Koreaans peperpoeder)
250 gram kleine nieuwe aardappels
400 gram heilbot, in hapklare stukken
100 gram shiitakes
1 rode chilipeper, in ringetjes
gekookte rijst, voor erbij


Maak eerst de saus. Meng de sojasaus, de soju, de mirin, de honing, de knoflook, het peperpoeder en 220 milliliter water in een kom. Doe de aardappels in een middelgrote pan en giet de saus erbij. Doe de deksel op de pan en breng het geheel op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur lager en laat de aardappels 10 minuten zachtjes koken tot ze bijna gaar zijn. Voeg de vis en de shiitakes toe en laat alles nog 5 - 7 minuten smoren tot de vis, de aardappels en de shiitakes net gaar zijn.
Schep het gerecht op een serveerschaal en strooi de chilipeper erover. Geef er rijst en een bijgerecht naar keuze bij.

2 personen

gebied : Korea
gerechtsoort : visgerecht

bron : Onze Koreaanse keuken / Jordan Bourke & Rejina Pyo

Geen opmerkingen: