CHICKEN TIKKA MASSALA
De baltiversie van de originele Indiase kip tikka.
1 kilogram kipfilet, in stukjes
1 kilogram tomaten, in stukken
2 ½ deciliter tomatenpassata
50 gram tomatenpuree
1 eetlepel tandooripasta (Patak’s)
2 theelepels gemberpasta
2 teentjes knoflook
2 groene pepers, zaad verwijderd, fijngesneden
1 eetlepel chilipoeder
6 kruidnagels
8 groene kardemompeulen
zout
3 eetlepels boter of margarine
¾ deciliter room
2 eetlepels honing
1 ½ eetlepel fenegriek
2 eetlepels verse gember, in reepjes gesneden
2 eetlepels korianderblad, fijngesneden
MARINADE
3 deciliter yoghurt
3 eetlepels verse gember, fijngesneden
3 teentjes knoflook, geperst
¼ theelepel witte peper
¼ theelepel komijnpoeder
¼ theelepel gemalen foelie
¼ theelepel gemalen nootmuskaat
¼ theelepel gemalen kardemon
¼ theelepel chilipoeder
¼ theelepel kurkumapoeder
3 eetlepels citroensap
4 eetlepels olie
Meng alle ingrediënten voor de marinade, voeg de kipfilets toe en laat ze een nacht marineren in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C en bak de kip met de marinade in een bakblik 20 minuten in de oven. Schenk het vocht eruit. Doe intussen de tomaten, de tomatenpassata en de tomatenpuree in de (balti)wok of in een grote koekenpan en voeg 5 deciliter water toe. Voeg de tandooripasta, de knoflook, de groene papers, het chilipoeder, de kruidnagels, de kardemon en naar smaak zout toe. Verwarm alles op laag vuur totdat een dikke saus ontstaat. Voeg de boter en de room toe en roer goed. Voeg honing naar smaak toe. Voeg dan de fenegriek, de warme kip en de gesneden verse gember toe en roer even. Bestrooi het met koriander en serveer meteen.
4 personen
voedingswaarde : 675 kcal p.p.
marineer- / oven- / bereidingstijd : 1 nacht / 20 / 15 minuten
gebied : Pakistan
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip februari 2005
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten