vrijdag 19 februari 2021

Chicken Tikka Massala (Pakistan)

CHICKEN TIKKA MASSALA

De baltiversie van de originele Indiase kip tikka.

1 kilogram kipfilet, in stukjes
1 kilogram tomaten, in stukken
2 ½ deciliter tomatenpassata
50 gram tomatenpuree
1 eetlepel tandooripasta (Patak’s)
2 theelepels gemberpasta
2 teentjes knoflook
2 groene pepers, zaad verwijderd, fijngesneden
1 eetlepel chilipoeder
6 kruidnagels
8 groene kardemompeulen
zout
3 eetlepels boter of margarine
¾ deciliter room
2 eetlepels honing
1 ½ eetlepel fenegriek
2 eetlepels verse gember, in reepjes gesneden
2 eetlepels korianderblad, fijngesneden

MARINADE
3 deciliter yoghurt
3 eetlepels verse gember, fijngesneden
3 teentjes knoflook, geperst
¼ theelepel witte peper
¼ theelepel komijnpoeder
¼ theelepel gemalen foelie
¼ theelepel gemalen nootmuskaat
¼ theelepel gemalen kardemon
¼ theelepel chilipoeder
¼ theelepel kurkumapoeder
3 eetlepels citroensap
4 eetlepels olie


Meng alle ingrediënten voor de marinade, voeg de kipfilets toe en laat ze een nacht marineren in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C en bak de kip met de marinade in een bakblik 20 minuten in de oven. Schenk het vocht eruit. Doe intussen de tomaten, de tomatenpassata en de tomatenpuree in de (balti)wok of in een grote koekenpan en voeg 5 deciliter water toe. Voeg de tandooripasta, de knoflook, de groene papers, het chilipoeder, de kruidnagels, de kardemon en naar smaak zout toe. Verwarm alles op laag vuur totdat een dikke saus ontstaat. Voeg de boter en de room toe en roer goed. Voeg honing naar smaak toe. Voeg dan de fenegriek, de warme kip en de gesneden verse gember toe en roer even. Bestrooi het met koriander en serveer meteen.

4 personen

voedingswaarde : 675 kcal p.p.
marineer- / oven- / bereidingstijd : 1 nacht / 20 / 15 minuten

gebied : Pakistan
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip februari 2005

Geen opmerkingen: