zondag 29 november 2020

Oestersoep met champagne en druiven (Kruiningen, Zeeland, Nederland)

OESTERSOEP MET CHAMPAGNE EN DRUIVEN

12 oesters
2 deciliter champagne
12 (pitloze) witte druiven
20 gram koude boter
(versgemalen) peper
1 takje kervel


Twee kleine, diepe borden of royale kopje voorverwarmen. Met oestermes oesters openen, uit schelp nemen en vocht opvangen (1 à 1½ deciliter). Boven pan oestervocht door fine zeef schenken.
Champagne erbij schenken en aan de kook brengen. Intussen druiven wassen. Boter in kleine blokjes snijden. Op laag vuur boter beetje bij beetje door champagnemengsel kloppen.
Oesters en druiven aan soep toevoegen en 1 minuut meewarmen. Op smaak brengen met peper. Soep in warme borden of kopjes scheppen. Kervel erboven fijnknippen. Direct serveren.

2 personen

voedingswaarde : 130 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Kruiningen, Zeeland, Nederland
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Maartje Boudeling, in AllerHande november 1998

Geen opmerkingen: