zondag 29 november 2020

Veldsla-rettichsalade met gebakken kabeljauwreepjes

VELDSLA-RETTICHSALADE MET GEBAKKEN KABELJAUWREEPJES

75 gram veldsla
100 gram rettich
1½ eetlepel medium dry sherry
6 eetlepels roerbakolie
1 theelepel mosterd
zout
(versgemalen) peper
150 gram kabeljauwfilet
2 eetlepels maïzena
1 eetlepel sesamzaadjes


Grove steeltjes van veldsla verwijderen. Rettich schillen met dunschiller en in dunne slierten schaven. Op twee borden veldsla en rettich losjes door elkaar mengen. In kommetje sherry, 2 eetlepels olie en mosterd tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. ¾ Deel van dressing over veldsla-rettichsalade sprenkelen.
Kabeljauwfilet in reepjes snijden en bestrooien met zout en peper. Maïzena en sesamzaad op bord door elkaar mengen. Kabeljauwreepjes in maïzenamengsel drukken.
In wok rest van olie verhitten. Kabeljauwreepjes in 9 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege voorzichtig keren. Kabeljauwreepjes op salade leggen. Rest van dressing erover sprenkelen. Direct serveren.

2 personen

voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : AllerHande november 1998

Geen opmerkingen: