donderdag 22 oktober 2020

Steinbuttpastetchen (Duitsland)

STEINBUTTPASTETCHEN (TARBOTPASTEITJES)

Elke soort witte vis met stevig vlees zoals heilbot, zeeduivel of baars kunt u in plaats van tarbot gebruiken.

250 gram tarbot, gefileerd, ontveld en in kleine stukjes gesneden
4 pasteibakjes met dekseltjes
15 gram boter
½ citroen, het sap, gezeefd
1 - 2 eetlepels water
3 deciliter Hollandse saus
½ theelepel paprikapoeder


Leg de stukken tarbot in een sauspan met 15 gram boter, het citroensap en 1 eetlepel water. Kook de vis 15 minuten op een zeer laag vuur tot hij goed gaar is. Voeg zo nodig tijdens het koken nog een eetlepel water toe.
Verwarm de pasteibakjes in een op 130°C voorverwarmde oven. Ontdoe de vis van alle graten en maak het visvlees los. Plaats e pasteibakjes op een dienschaal of op borden en vul ze met de vis. Giet hierover de Hollandse saus die u op smaak hebt gebracht met een snufje paprika. Doe de dekseltjes erop. Als er nog wat saus over is, kunt u die er apart bijgeven.

4 personen

gebied : Duitsland
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Kochen heute, door Arne Krüger en Annette Wolter, in Warme voorgerechten (Praktisch koken) / Richard Olney

Geen opmerkingen: