GEBACKENE PILZE (GEBAKKEN CHAMPIGNONS)
500 gram champignons, in plakjes gesneden
45 gram boter
zout
peper (desgewenst)
1 theelepel bloem
¼ liter zure room
30 gram gruyère of Parmezaanse kaas, geraspt
Sauteer de champignons enkele minuten in 30 gram boter tot ze vocht beginnen af te scheiden. Kruid ze met wat zout en desgewenst wat peper. Bestrooi de champignons met de bloem, laat ze nog enkele minuten bakken en voeg de zure room toe. Breng het mengsel aan de kook en giet het in een gratineerschotel. Smelt de rest van de boter en giet deze erover; strooi er de geraspte kaas over en bak het gerecht 12 - 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven tot de bovenkant goudgeel is.
4 - 6 personen
gebied : Rusland
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Kulinarische Gerichte: Zu Gast bei Freunden, in Warme voorgerechten / Richard Olney
donderdag 22 oktober 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten