PASZTECIKI W MUSZLACH (SOUFFLÉ VAN KALFSHERSENEN)
2 stel kalfshersenen, geweekt, schoongemaakt, voorgekookt, afgekoeld en gehakt
1 ui, geraspt
90 gram boter, waarvan 60 gram gesmolten
zout
peper
4 eetlepels broodkruim
4 eierdooiers
1 eiwit, stijfgeslagen
4 eetlepels citroensap
2 citroenen, in schijfjes gesneden
Bak de geraspte ui in 15 gram boter. Neem de pan van het vuur en doe er de gehakte hersenen in. Voeg peper, zout, twee eetlepels broodkruim en de eierdooiers toe. Meng alles goed en vouw er dan het eiwit door. Proef het mengsel en voeg zo nodig wat zout toe.
Beboter acht soufflébakjes en schep er het mengsel in. Strooi de rest van het broodkruim erover en giet er 30 gram gesmolten boter over. Bak de soufflés 10 tot 15 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven tot ze lichtbruin zijn. Pers wat citroensap over de soufflés en dien ze op met de schijfjes citroen en de rest van de gesmolten boter.
8 personen
gebied : Polen
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Ksiazka Kucharska Udoskonalona, door I. Plucinska, in Warme voorgerechten (Praktisch koken) / Richard Olney
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten