MOSSELEN MET VINAIGRETTE
2 grote uien
1 teentje knoflook
1 bosje peterselie
1 bosje bladselderij
1 zak mosselen à 2 kilogram
zout
peper
5 eetlepels azijn
2 eetlepels olie
1½ theelepel mosterd
Uien pellen en in 8 stukken snijden. Knoflook pellen en fijnsnipperen. Peterselie en selderij wassen. Mosselen onder koud stromend water schoonborstelen. Geopende en kapotte exemplaren verwijderen.
In grote pan doen: 1 deciliter water, ui, knoflook, 2/3 deel van peterselie, selderij, ½ eetlepel zout, 3 eetlepels azijn en mosselen. Op hoog vuur 5 minuten koken tot mosselen open zijn.
Intussen in kom doen: olie, 2 eetlepels azijn, mosterd, zout en peper. Tot sausje roeren. Rest van peterselie erboven fijnknippen.
Met schuimspaan mosselen uit pan nemen en over 2 schalen verdelen. Door sausje 5 eetlepels mosselvocht roeren. Over 2 diepe schaaltjes verdelen. Op tafel naast borden zetten.
Eetwijze: 1 paar veerkrachtige, goed scharnierende mosselschelpen uitzoeken en leegmaken. Deze in plaats van vork gebruiken. Met mossel gevulde schelp in ene hand nemen, in andere hand leeg schelpenpaar. Hiermee mossel uit schelp pakken. Door sausje halen.
Lekker met rode koolsalade en patates frites.
2 personen
voedingswaarde : 315 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip oktober 1981
woensdag 21 oktober 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten