SPRUITJES-TOMATENSALADE
400 gram spruiten
zout
3 tomaten
½ ui
2 eetlepels azijn
versgemalen zwarte peper
1 theelepel basilicum
1 theelepel suiker
3 eetlepels olie
Spruitjes schoonmaken en wassen. Stronkjes inkerven. In pan met weinig water en zout 15 minuten koken. Afgieten en laten afkoelen. Spruitjes halveren. Tomaten wassen en in plakken snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. In kommetje doen: ui, azijn, zout, peper, basilicum, suiker en olie. Tot sausje roeren. In slaschaal spruitjes en tomaat doen. Sausje erover schenken. Voorzichtig door elkaar scheppen.
Salade nogmaals omscheppen.
4 personen
voedingswaarde : 130 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 40 / 1 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip oktober 1984
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten