AVOCADO GEVULD MET TOMAAT-OLIJVENSALADE
½ ui
10 zwarte olijven
2 tomaten
1 citroen
2 eetlepels olie
½ theelepel suiker
zout
peper
2 avocado’s
1 takje peterselie
Ui snipperen. Olijven ontpitten en in stukjes snijden. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Citroen uitpersen. In kom doen: 1 eetlepel citroensap, olie, suiker, zout, peper. Tot sausje roeren. Erdoor scheppen: ui, olijf en tomaat. Avocado’s in lengte halveren. Pit verwijderen. Vruchtvlees besprenkelen met rest van citroensap.
Avocado hoog opvullen met tomaat-olijvensalade. Op 4 bordjes zetten. Peterselie erboven fijnknippen.
4 personen
voedingswaarde : 295 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip oktober 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten