zondag 18 oktober 2020

Avocado gevuld met tomaat-olijvensalade

AVOCADO GEVULD MET TOMAAT-OLIJVENSALADE

½ ui
10 zwarte olijven
2 tomaten
1 citroen
2 eetlepels olie
½ theelepel suiker
zout
peper
2 avocado’s
1 takje peterselie


Ui snipperen. Olijven ontpitten en in stukjes snijden. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Citroen uitpersen. In kom doen: 1 eetlepel citroensap, olie, suiker, zout, peper. Tot sausje roeren. Erdoor scheppen: ui, olijf en tomaat. Avocado’s in lengte halveren. Pit verwijderen. Vruchtvlees besprenkelen met rest van citroensap.
Avocado hoog opvullen met tomaat-olijvensalade. Op 4 bordjes zetten. Peterselie erboven fijnknippen.

4 personen

voedingswaarde : 295 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip oktober 1981

Geen opmerkingen: