zondag 18 oktober 2020

Druiven-komkommersalade

DRUIVEN-KOMKOMMERSALADE

1 kleine komkommer
¼ kleine watermeloen (400 gram)
100 gram witte druiven
100 gram blauwe druiven
1 sinaasappel
¼ ui
4 eetlepels vinaigrettesaus
1 eetlepel rode bessengelei


Komkommer wassen, overlangs halveren en in plakjes snijden. Watermeloen in parten snijden. Met puntig mesje pitten verwijderen. Met meloenbolletjeslepel vruchtvlees uit schil scheppen. Druiven wassen en van trosje halen. Halveren en pitjes verwijderen. Sinaasappel pellen, witte velletjes verwijderen en in partjes verdelen. In kom doen: komkommer, watermeloen, druiven en sinaasappel. Boven kommetje ui fijn raspen. Toevoegen: vinaigrettesaus en bessengelei. Met garde tot sausje kloppen. Over komkommermengsel schenken. Door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Salade nogmaals omscheppen. Over 4 bordjes verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 130 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 / 1 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip oktober 1981

Geen opmerkingen: