VINAIGRETTE (FRANSE SLASAUS)
1 eetlepel wijnazijn (liefst met dragon of knoflook)
½ theelepel zout
zwarte peper
3 eetlepels olijfolie
Doe de azijn in een kommetje, voeg het zout toe en roer tot dat is opgelost. Voeg peper toe en schenk al roerend de olie erbij, tot u een dikke en ondoorzichtige saus hebt.
Als u meer vinaigrette maakt, houd dan altijd de verhouding van 1 deel azijn op 3 delen olie aan.
Noot: Met de aangegeven hoeveelheid kunt u een salade voor 4 personen aanmaken.
Variatie: Voor een eenvoudige vinaigrette gebruikt u olijfolie, maar u kunt ook maïsolie gebruiken als u fijngehakte kruiden, ui, kappertjes of Franse mosterd toevoegt. Vinaigrette is geschikt voor alle groene salades.
½ deciliter (voor 4 personen)
gebied : Frankrijk
gerechtsoort : saus
bron : Frankrijk : De landelijke keuken / Eileen Reece
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten