zondag 9 augustus 2020

Vinaigrette (Frankrijk)

VINAIGRETTE (FRANSE SLASAUS)

1 eetlepel wijnazijn (liefst met dragon of knoflook)
½ theelepel zout
zwarte peper
3 eetlepels olijfolie


Doe de azijn in een kommetje, voeg het zout toe en roer tot dat is opgelost. Voeg peper toe en schenk al roerend de olie erbij, tot u een dikke en ondoorzichtige saus hebt.
Als u meer vinaigrette maakt, houd dan altijd de verhouding van 1 deel azijn op 3 delen olie aan.
Noot: Met de aangegeven hoeveelheid kunt u een salade voor 4 personen aanmaken.
Variatie: Voor een eenvoudige vinaigrette gebruikt u olijfolie, maar u kunt ook maïsolie gebruiken als u fijngehakte kruiden, ui, kappertjes of Franse mosterd toevoegt. Vinaigrette is geschikt voor alle groene salades.

½ deciliter (voor 4 personen)

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : saus

bron : Frankrijk : De landelijke keuken / Eileen Reece

Geen opmerkingen: