vrijdag 14 augustus 2020

Cabillaud à la Provençale (Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk)

CABILLAUD À LA PROVENÇALE (KABELJAUW MET KRUIDIGE TOMATENSAUS)

2 eetlepels olijfolie
4 sjalotten, fijngesneden
250 gram tomaten uit blik, uitgelekt en in stukjes gesneden
zout
zwarte peper
1 eetlepel herbes du Midi of een mengsel van gedroogde tijm, rozemarijn, basilicum en venkel
6 dikke plakken kabeljauw, baars of een andere vis met stevig vlees, afgespoeld en drooggedept
bloem om de vis in te wentelen
50 gram boter
2 eetlepels maïsolie


Verhit de olijfolie in een kleine pan en doe de sjalotten, tomaten, peper, zout en kruiden erbij. Bak ze boven een hoog vuur onder voortdurend roeren, tot het vocht verdampt is en u een zachte massa verkregen hebt. Zet het vuur lager en houd het groentemengsel warm. Bestrooi de stukken vis aan beide zijden met peper en zout en wentel ze door de bloem. Verhit de boter met de maïsolie in een grote koekenpan en bak de plakken vis tot ze goudbruin zijn, 4 à 5 minuten aan elke kant.
Leg de stukken vis op een voorverwarmde schaal, schep de ingedikte tomatensaus over de vis en dien direct op.
Noot: Het uitlekvocht van de tomaten kan in een groentesoep gebruikt worden.

6 personen

gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht

bron : Frankrijk : De landelijke keuken / Eileen Reece

Geen opmerkingen: