TIIRTEG (ZUURKOOLKOEKJES)
500 gram bloemige aardappelen
zout
250 gram voorgekookte zuurkool
125 gram doorregen spek zonder zwoerd
versgemalen zwarte peper
2 eetlepel reuzel
Was de aardappelen, schenk er niet te veel water met zout bij en kook ze in 30 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.
Pel de aardappelen en druk ze door een pureeknijper. Knijp de zuurkool goed uit en voeg aan de puree toe. Snijd het spek in blokjes, meng ze door de puree en voeg zout en peper toe.
Vorm er 12 koekjes van 1 centimeter dik met een doorsnee van 7 centimeter van. Verhit de reuzel in een pan en bak de koekjes op een matig vuur aan beide zijden in 6 minuten goudbruin. Dien de koekjes onmiddellijk op met groene sla of geef ze als bijgerecht bij gerookt vlees of bokking.
4 personen
voedingswaarde : 360 kcal p.p.
bereidingstijd : 50 minuten
land : Luxemburg
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Europese keukens (Koken in de wereld) / Cornelia Adam
maandag 22 juni 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten