maandag 22 juni 2020

Feierstengszalot (Luxemburg)

FEIERSTENGSZALOT (RUNDVLEESSALADE)

1 ui
1 laurierblaadje
1 kruidnagel
1 bosje soepgroente
zout
versgemalen zwarte peper
750 gram rundvlees (stoofvlees)
2 eieren
3 sjalotten
1 teentje knoflook
30 gram bieslook
30 gram peterselie
15 gram verse dragon
3 eetlepels rode wijnazijn
1 eetlepel scherpe mosterd
4 eetlepels slaolie
2 eetlepels kappertjes
1 doosje sterkers
blaadjes dragon, ter garnering


Pel de ui en prik er de kruidnagel en het laurierblad in. Was de soepgroenten en hak ze grof. Doe met de ui in een pan en schenk er ruim water bij. Breng op smaak met zout en peper en breng op een hoog vuur aan de kook.
Leg er het rundvlees in en laat met het deksel op de pan op een laag vuur in krap 2 uur gaar koken. Neem het vlees uit de pan en laat afkoelen. Bewaar de bouillon voor iets anders.
Kook de eieren in 10 minuten hard, giet ze af, spoel ze onder de koude kraan en laat afkoelen. Pel de sjalotten en knoflook en hak ze fijn. Was en snipper de bieslook. Was de peterselie en dragon, pluk er de blaadjes af en hak ze fijn.
Snijd het afgekoelde rundvlees in dunne plakken en dan in reepjes van 1 centimeter breed.
Meng in een grote schaal de azijn met de mosterd, zout en peper. Klop er met een garde de olie door en voeg vervolgens het vlees, de sjalotten, knoflook, kappertjes, bieslook, peterselie en dragon toe. Spoel de sterkers af en snijd de blaadjes meteen boven de salade fijn.
Meng de salade goed en laat de smaken 20 minuten op kamertemperatuur intrekken. Pel de eieren, snijd ze in vieren en schik ze decoratief op de salade. Garneer de salade tot slot met blaadjes dragon.

4 personen

voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidings- / kook- / intrektijd : 45 / 120 / 20 minuten

gebied : Luxemburg
gerechtsoort : salade

bron : Europese keukens (Koken in de wereld) / Cornelia Adam

Geen opmerkingen: