donderdag 25 juni 2020

Fish Fillets Pakistani Style (Pakistan)

FISH FILLETS PAKISTANI STYLE

100 gram boter
250 gram uien, in de lengte dun gesneden
1 eetlepel komijnzaad, of 1½ theelepel komijnpoeder
2 groene pepers, fijngemaakt
1 eetlepel verse gember, fijngemaakt
4 kleine tomaten, gehalveerd
zout
½ theelepel kurkuma (koenjit)
½ theelepel saffraan
1½ eetlepel citroensap
600 gram gefileerde blanke vis, in dobbelstenen gesneden en bestrooid met zout, peper en citroen
laurier
kruidnagel
kaneel
2½ kopje rijst, gewassen en uitgelekt
mespunt kurkuma
mespunt saffraan
7 blaadjes munt
1 kopje melk


De uien in een koekenpan lichtbruin fruiten. In een grote vuurvaste schaal komijn, groene pepers, gember en tomaten (zout naar smaak) 10 minuten sudderen. De helft van de uien, kurkuma en saffraan erdoor mengen. De stukjes vis en citroensap toevoegen en het geheel op klein vuur doorkoken tot alle vocht is opgenomen. Intussen 7 kopjes water met 2 laurierbladeren, 2 kruidnagels en een stuk kaneel van 7 centimeter aan de kook brengen. De rijst erbij doen en met gesloten deksel 12 minuten koken (tot de rijst half gaar is). Afgieten en blad en ongemalen kruiden verwijderen. De helft van de rijst uitspreiden over de vis en afdekken met munt en de rest van de uien. Daarop weer rijst, die in het midden besprenkeld wordt met wat kurkuma en saffraan. Tenslotte een kopje melk aan de zijkanten erbij gieten en de schotel met gesloten deksel in een matig hete oven zetten. In 40 minuten de rijst gaar laten worden, alle vocht moet dan zijn opgenomen.

4 personen

gebied : Pakistan
gerechtsoort : visgerecht

bron : Rijstgerechten uit alle windstreken / Tomi Egami

Geen opmerkingen: