zaterdag 27 juni 2020

Baghala Ghatogh (Iran)

BAGHALA GHATOGH (TUINBONEN MET EIEREN)

3 preien, in dunne ringen
roomboter, om in te bakken
olijfolie, om in te bakken
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel kurkuma
100 gram spinazie
1 kilogram gedopte tuinbonen, vers of uit de vriezer, harde velletjes verwijderd
½ bos dille, grofgesneden
½ bos bladpeterselie, grofgesneden
¼ bos koriander, grofgesneden
8 eieren
zeezout
versgemalen zwarte peper


Fruit de preiringen 10 minuten zachtjes in wat boter en olijfolie tot ze glazig en zoet worden. Voeg de komijn, kurkuma, spinazie en tuinbonen toe en bak 2 - 3 minuten mee. Roer de grofgesneden kruiden erdoor.
Breek de eieren boven het tuinbonenmengsel, bestrooi met zout en peper en bak heel zachtjes, tot de eiwitten stollen (ik leg het deksel op de pan zodat het sneller gaat. Bestrooi ze met wat sumak en dien op.

4 personen

gebied : Iran
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Pardiz : Een culinaire reis door Perzië / Manuela Darling-Gansser

Geen opmerkingen: