AMANIDA CATALANA (CATALAANSE SLA)
Vaak een combinatie van worst, vis en rauwkost met enkel op de ui azijn en olijfolie op de rest.
gele paprika
1 eetlepel rode ui, fijn geschaafd
2 tomaten
radijsjes
zwarte olijven
groene olijven
salami
ansjovisfilets
sla
Reepjes geroosterde en ontvelde gele paprika op een bord leggen, evenals 1 eetlepel fijn geschaafde rode ui, 2 heel dun gesneden niet te rijpe tomaten, radijsjes, zwarte en groene olijven, dunne plakjes salami, afgespoelde ansjovisfilets en blaadjes sla. Hierbij brood; ciabatta lijkt er nog het meest op.
2 personen
gebied : Andorra
gerechtsoort : salade
bron : Aan tafel! : Bijzondere Europese streekgerechten / Janny de Moor
donderdag 25 juni 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten