woensdag 27 mei 2020

Teriyaki van kip (Japan)

TERIYAKI VAN KIP

1½ deciliter donkere sojasaus
1 deciliter saké (droge rijstwijn)
½ deciliter mirin (zoete rijstwijn)
½ deciliter dashi (Japanse bouillon) of kippenbouillon
25 gram suiker
4 kipfilets
zout
peper
2 eetlepels olie
1 - 2 lente-uitjes, in dunne reepjes


Breng de sojasaus met de saké, mirin, dashi en suiker aan de kook. Neem de pan direct van het vuur en laat de saus een beetje afkoelen. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in de hete olie op hoog vuur aan beide zijden 3 - 4 minuten. Schenk de saus erbij en bak alles nog 2 minuten. Wentel tijdens het bakken de kip door de saus. Snij de kipfilet in plakken en serveer het direct met de saus. Serveer de kip met lente-ui en witte rijst.

4 personen

voedingswaarde : 355 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Kip & ei special, Bijlage bij Tip Culinair mei 2000

Geen opmerkingen: