MAÏSSOEP
Antigua’s eerste bewoners waren Caribische indianen, maar de meesten van hen zijn weggetrokken - evenals de Spanjaarden en Fransen die volgden - door gebrek aan water. Uiteindelijk vestigden zich in de zeventiende eeuw enkele Engelsen op het eiland, die het opslagprobleem voor het water hadden opgelost - en alle overgebleven indianen hadden gedood. Vervolgens werden er Afrikaanse slaven geïmporteerd, die tewerkgesteld werden op de tabaks- en suikerplantages.
450 gram suikermaïs
1 ui, fijngehakt
480 gram melk
1 eetlepel bloem
½ theelepel nootmuskaat
olie
peper
zout
Fruit de ui gedurende 10 minuten in de olie in een koekenpan. Voeg zodra de ui goudgeel is de bloem toe. Laat de bloem in 1 minuut al roerend kleur krijgen. Voeg wat peper en zout toe.
Voeg de helft van de melk toe, met kleine beetjes tegelijk, onder voortdurend roeren, tot de roux dik is geworden. Laat hem nog 1 minuut garen.
Voeg dan de maïs en de nootmuskaat toe. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken en roer hem geregeld om. Doe de soep over in e keukenmachine en schenk de resterende melk erbij terwijl de keukenmachine draait, tot de gewenste dikte bereikt is. Verwarm de soep, maar laat hem niet meer koken.
2 personen
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten
gebied : Antigua, Antigua en Barbuda
gerechtsoort : soep
bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten