CREOOLSE VIS
400 gram koolvis, ontdooid
2 citroenen, geperst
2 eetlepels arachideolie of maïsolie
mespuntje cayennepeper
zout
SAUS
1 rode paprika, zonder zaadjes, fijngehakt
1 kleine ui, fijngesnipperd
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
1 teentje knoflook, geperst
1 theelepel verse gehakte tijm of mespunt gedroogd
2 eetlepels peterselie, gehakt
2 eetlepels azijn
6 eetlepels olijfolie
2 tomaten, gepeld, zonder zaadjes, fijngehakt
Besprenkel de vis met citroensap en laat even intrekken. Verwarm de ovengrill voor. Dep de koolvis droog, strijk er een beetje olie over en strooi er cayennepeper en zout over. Meng alle ingrediënten voor de saus.
Rooster de vis aan beide kanten 2 - 3 minuten. Lepel de koude saus over de warme vis en serveer meteen. Garneer eventueel met wat partjes citroen.
4 personen
voedingswaarde : 405 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Martinique
gerechtsoort : visgerecht
bron : Boodschappen september 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten