ANTILLIAANSE KIP
4 eetlepels zonnebloemolie
4 kippenpoten zonder rugstuk (1 kilogram)
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 eetlepel gemalen komijn
2 blikken tomatenblokjes (à 400 gram)
1 groene paprika, in stukjes
1 rode paprika, in stukjes
1 gele paprika, in stukjes
250 gram gedroogde pruimen zonder pit
2 eetlepels kappertjes
50 gram groene olijven
1 kippenbouillontablet
300 gram witte rijst
Verhit de olie in een grote braadpan. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout en bak ze op hoog vuur 3 minuten rondom. Voeg de uien, de knoflook en de komijn toe en bak 3 minuten mee. Voeg de tomaten, de paprika’s, de pruimen, de kappertjes, de olijven en het bouillontablet toe. Breng aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 45 minuten stoven.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de kip over 4 borden en serveer met de rijst.
4 personen
voedingswaarde : 835 kcal p.p.
bereidingstijd : 65 minuten
gebied : Curaçao
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Sharon van der Heijden, in Allerhande mei 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten