NOTENBURGER
100 gram rijst
zout
100 gram geroosterde amandelen
1 ui, gehakt
1 bosje peterselie, gehakt
1 ei
2 eetlepels bloem
peper
4 eetlepels olie
4 ciabattabroodjes
100 gram rucola
2 rijpe tomaten, in plakken
Kook de rijst met wat zout gaar. Pureer rijst, amandelen, ui en peterselie grof in de keukenmachine of met de staafmixer. Doe in een schaal en meng er ei, bloem en peper door. Kneed dit en vorm er vier burgers van. Verhit olie in een koekenpan en bak de burgers op laag vuur in 10 minuten aan beide zijden bruin. Serveer in een vers ciabattabroodje met rucola en tomaat.
4 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 30 minuten
gerechtsoort : eigerecht
bron : Sla etcetera maart / april 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten