donderdag 26 maart 2020

Cavolo cappucio met zalm en mascarpone (Italië)

CAVOLO CAPPUCIO MET ZALM EN MASCARPONE

2 uien
3 tenen knoflook
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels venkelzaad
1 kleine savooiekool of groene kool
200 milliliter droge witte wijn
500 gram zalmfilet
2 takjes dille
100 gram mascarpone


Snijd de uien en knoflook fijn. Verhit in een grote hapjespan de olijfolie. Bak hierin de ui met de knoflook en het venkelzaad 3 minuten zachtjes.
Maak de savooiekool schoon, verwijder de buitenste stugge bladeren. Snijd de kool in reepjes, schep door de ui en bak 2 minuten mee. Schenk de wijn erbij. Stoof de kool 10 minuten afgedekt.
Leg de zalmfilet tussen de kool en stoof de vis samen met de kool in nog 5 minuten rosé vanbinnen en mals en sappig. Snijd de dille fijn.
Neem de zalmfilet uit de pan en verdeel over 4 borden. Roer de mascarpone los met de helft van de dille en schep door de kool. Breng de kool op smaak met zout en peper. Schep de kool bij de zalmfilet en bestrooi met de rest van de dille.

4 personen

voedingswaarde : 486 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : visgerecht

bron : Delicious. maart 2019

Geen opmerkingen: